訪客 | 登入
Ψ 註冊 | 登錄 | 搜索 | Flash 遊戲機舖 | 統計 | 幫助 | |  

電腦自動關機問題,希望各位大大可以幫下手

jack5896321
版權由 jack5896321webuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

斷行
引用:
原帖由 lkyo 於 2009-9-30 21:16 發表
引用:
原帖由 斷行 於 2009-9-30 21:15 發表

入返回,
我覺得應該是火牛老化
我之前都是這樣 但跟火牛老化有關的嗎?=_="
我不知道樓主的電腦是突然好像停電一樣關機,
或是電腦無故啟動關機程序,
如果是前者多數跟火牛有關,
如果是後者,
就可能是樓主下載和瀏覽太多高級東西所引致
貪心輸錢贏 輸血不輸錢
人人去輸血 殺人不打風
落雨去離島 離家飲煉奶
見人分遺產 出獄嫌錢腥
快樂冇人格 出家冇人工   
  攻無不克   戰無不勝
版權由 斷行webuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

jack5896321
引用:
原帖由 斷行 於 2009-9-30 21:20 發表
引用:
原帖由 lkyo 於 2009-9-30 21:16 發表

我之前都是這樣 但跟火牛老化有關的嗎?=_="
我不知道樓主的電腦是突然好像停電一樣關機,
或是電腦無故啟動關機程序,
如果是前者多數跟火牛有關,
如果是後者,
就可能是樓主下載和瀏覽太多高級東西所引致
咩係高級東西??
版權由 jack5896321webuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

lkyo
What's going on? No One Knows
版權由 lkyowebuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

lkyo
What's going on? No One Knows
版權由 lkyowebuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

斷行
引用:
原帖由 lkyo 於 2009-9-30 21:31 發表
引用:
原帖由 jack5896321 於 2009-9-30 21:23 發表

咩係高級東西??
請自行想像
只要思想高級了後,
就能想像到
貪心輸錢贏 輸血不輸錢
人人去輸血 殺人不打風
落雨去離島 離家飲煉奶
見人分遺產 出獄嫌錢腥
快樂冇人格 出家冇人工   
  攻無不克   戰無不勝
版權由 斷行webuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

tony_LMT
樓主是高級會員喔..一定對高級東西很有研究
版權由 tony_LMTwebuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

Mark Yang
點關機法?
關完仲有燈?
試下播住歌等佢關機,睇下仲有無聲
關機幾密? 會唔會關完無耐又關?
Enjoy the best, expect the worst.
版權由 Mark Yangwebuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

p031062
點關機法?第一貼已經有講
關完仲有燈?係
試下播住歌等佢關機,睇下仲有無聲(無)
關機幾密?(不定,30分鍾/1小時/2小時/1天,不定的)
會唔會關完無耐又關?(會)
發報報料方法:
電郵至:tomtom1997320@yahoo.com.hk
或send短消息即可
版權由 p031062webuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

Lock

稍微自己檢查方法 [ x 0 ]

硬體部分
CPU過熱
顯示卡供應不足
POWER電源供應不足
記憶體異常 氧化造成
程式衝突
再來就是中毒
版權由 Lockwebuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

清除 Cookies聯繫我們Archiver      當前時區 GMT+8, 現在時間是 2018-12-14 02:46

Processed in 0.040348 second(s), 8 queries , Gzip enabled.