訪客 | 登入
Ψ 註冊 | 登錄 | 搜索 | Flash 遊戲機舖 | 統計 | 幫助 | |  

[教學] ▇ ▇ ▇ ☆ 小小心得 ☆  ▇ ▇ ▇ 

沉默的熊

▇ ▇ ▇ ☆ 小小心得 ☆  ▇ ▇ ▇  [ x 0 ]

中六生活太煩忙
無咩時間係論壇吹下水

小弟開個帖係想分享下心得
其實新手唔識玩好正常`
依家小弟獻醜免費公開一種玩法比大家
大家岩用就回覆多多支持

就拎依家1 號為例

相信大家都識睇圖
可以見到依家1 號既價位好高
相信唔洗我講大家都知
依家係放1號,唔係買1號既時機
玩虛股最緊要唔洗急
都無咩會員係全日得閒坐係電腦前面睇住
所以小弟都會偏向介紹比在學在職人士既玩法

見到咁既情況
唔洗考慮
有貨請放
要知道高位一過
自然有低位
咩叫低位?
大家睇下以下呢幅圖

呢隻係9號
呢d 就稱為低位
大家就可以開始入定貨
要知道
有跌自然有升
越低位入貨
第時賣出賺得越多
點解?
因為你就係等9號升到1號呢類高位先放
咁樣即使扣除手續費
依然有純利既出現

以上對老手可能係基本常識
小弟只係想多口教一教較無經驗既人玩
股票呢家野急唔黎
唔係話狂買狂賣就賺多d
有時都要考慮未來發展既可能性
當然現階段大貨未有實力做出影響股市既大動作
所以仲係和平既時代
大家積極儲彈藥~~

版權由 沉默的熊webuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

girlbeauty
股票既野真係急唔黎,跌到底都未必升得番
版權由 girlbeautywebuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

沉默的熊
引用:
原帖由 girlbeauty 於 2010-10-5 22:31 發表
問題在於前提急唔黎
後面就等到高位為止
唔可以怕須時
版權由 沉默的熊webuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

girlbeauty
引用:
原帖由 沉默的熊 於 2010-10-5 22:32 發表
引用:
原帖由 girlbeauty 於 2010-10-5 22:31 發表
問題在於前提急唔黎
後面就等到高位為止
唔可以怕須時
我只好繼續等!明明差一個價位,結果...

開始等待時間

一日有多都未鬱過...

話說回來,我地有錢就話繼續等!冇錢既...可能已經係全部資金,壓死左想搵其他機會都唔得,取消又蝕手續費
版權由 girlbeautywebuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

沉默的熊
引用:
原帖由 girlbeauty 於 2010-10-5 22:35 發表
引用:
原帖由 沉默的熊 於 2010-10-5 22:32 發表

問題在於前提急唔黎
後面就等到高位為止
唔可以怕須時

開始等待時間

一日有多都未鬱過...

話說回來,我地有錢就話繼續等!冇錢既...可能已經係全部資金,壓死左想搵其他機會都唔得,取消又蝕手續費
新手無資金就係要學玩?
學玩固然會有失敗
但有預測價格系統
可以幫新手賺錢 同 學玩同一時間完成~

評分 TOP

啊頂
真係會等到悶
版權由 啊頂webuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

girlbeauty
引用:
原帖由 沉默的熊 於 2010-10-5 22:37 發表
引用:
原帖由 girlbeauty 於 2010-10-5 22:35 發表

開始等待時間

一日有多都未鬱過...

新手無資金就係要學玩?
學玩固然會有失敗
但有預測價格系統
等係可以,但也不能盲目地等...
要睇埋究竟係咪仲等得到,若果價位相距大遠而有大量股份承接,咁我建議都係取消左佢再尋找其他機會
股市既野,好難用三言兩語講晒,始終經驗才是王道

評分 TOP

沉默的熊
引用:
原帖由 girlbeauty 於 2010-10-5 22:42 發表
引用:
原帖由 沉默的熊 於 2010-10-5 22:37 發表

新手無資金就係要學玩?
學玩固然會有失敗
但有預測價格系統
等係可以,但也不能盲目地等...
要睇埋究竟係咪仲等得到,若果價位相距大遠而有大量股份承接,咁我建議都係取消左佢再尋找其他機會
股市既野,好難用三言兩語講晒,始終經驗才是王道
呢d 就係後話~~
新手好難一次過接受哂所有技巧
所以我建議係打好基礎
等佢地問問題果時
大家老手會覺得條問題係有sense 唔係亂問

評分 TOP

jackymario
受教了
版權由 jackymariowebuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

KYH
謝謝分享
版權由 KYHwebuddy 網站群族 所擁有,未經同意請勿轉載,轉貼文不在此限

評分 TOP

清除 Cookies聯繫我們Archiver      當前時區 GMT+8, 現在時間是 2018-11-19 09:02

Processed in 0.039152 second(s), 8 queries , Gzip enabled.